Mandala

Bij Mandala probeer je de tegenstander te slim af te zijn door meer waardevolle kaarten te verzamelen, maar je zult pas tegen het einde van het spel weten welke kaarten van waarde zijn, en welke niet.


Tijdens het spel spelen de spelers hun gekleurde kaarten in 2 mandalas. Zo bouwen ze de centrale gedeelde bergen, maar leggen ook kaarten in hun eigen velden. Zodra een mandala al de 6 verschillende kleuren bevat, mogen de spelers beurtelings een kaart kiezen en die kaarten toevoegen aan hun rivier en potje. Op het einde van het spel zijn de kaarten in je potje punten waard, afhankelijk van de positie van de kleuren in de rivier van die speler. De speler met de meeste punten is dan de winnaar.


Bij de start van het spel krijgt elke speler 6 handkaarten en 2 willekeurige gedekte kaarten in hun potje. Daarna worden 2 willekeurige kaarten open op de berg geplaatst van elke mandala. Tijdens je beurt speel je of een enkele kaart op één van de bergen, of één of meer overeenkomstige kaarten in  één van je velden. Alle kaarten die je in de mandala plaatst, moeten voldoen aan de kleurregels.
Als je een kaart op de berg gespeeld hebt, mag je 3 nieuwe kaarten trekken van de stapel op het einde van je beurt. Dat mag je niet doen als je kaarten op je velden heb gezet.

Zodra een mandala vol is, vernietigen de spelers deze door beurtelings een kleur te kiezen en al die kaarten te nemen. De speler die de meeste kaarten in zijn veld gespeeld heeft, mag als eerste kiezen. Nu plaats je deze kaarten in je potje of in je rivier. De eerste kaarten in je rivier zijn het minste waard, de volgende worden steeds meer en meer waard. Daarna worden alle kaarten in de velden weggedaan, en begint er een nieuwe ronde waarbij de spelers opnieuw 2 kaarten krijgen. Het spel is ten einde als de trekstapel leeg is, waarna de spelers hun punten tellen.


Dit spel werd geschonken door 999 Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Mandala is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts