Outlaws: Last Man Standing

Politiek is niet mijn favoriet ding, en laat staan in het Wilde Westen. Het kleinste dispuut kan hier zorgen voor bloedvergieten. Een gevaarlijke keuze dus als je dit beroep destijds ambieerde.


Jij speelt in dit spel de gouverneur in het Wilde Westen. Met de hulp van je mensen probeer je de gouverneur veilig te stellen terwijl je je tegenstanders de loef wilt afsteken. Dat doe je via te bluffen en door deductie. Elke speler heeft een setje van 10 kaarten met 10 karakters, elk met een verschillende eigenschap. Deze karakters komen oog in oog met mekaar te staan, maar dan zonder hun identiteit te verhullen. Tijdens het spel zullen deze kaarten heen en weer op de tafel bewegen, waarbij hun identiteit bekend gemaakt zal worden als ze tokens gaan verzamelen of hun eigenschap gebruiken.


De spelers zullen de informatie die ze ontvangen verstandig moeten gebruiken om hun tegenstanders in de val te lokken, met als doel te voldoen aan één van de 3 condities om te winnen :
1. De goede manier : win de verkiezingen zonder te foeteren, door meer stemmen te hebben dan de ander spelers.
2. De slechte manier : vermoord de gouverneur van je tegenstander met je moordenaar.
3. De lelijke manier : probeer je tegenstander te arresteren met je sheriff als je denkt dat hij achter je gouverneur aanzit.


Zoals je merkt zal je moeten proberen om je gouverneur verborgen te houden tussen je andere kaarten. Een spel voor echte bluffers en tactische spelers.

Dit spel werd geschonken door 999 Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.
 
Outlaws is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden. 


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 15 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts