Itchy Feet - The Travel Game
Grijp je paspoort en ontdek de wereld ! Altijd een prima plan, en grote kans dat Itchy Feet – The Travel Game met zijn compacte volume, beperkte spelregels en –duur volgende keer mee op trip mag vertrekken ! In dit kaartspel krijgt elke speler een paspoort (op hand) en een ‘eigen’ land (open op de tafel). Een ander land centraal op de tafel is het doel: de eerste speler die naar dit land kan reizen wint het spel: al moet hiervoor eerst het ‘eigen’ land doorkruist worden.  

Elk land bevat drie items, en om het te mogen betreden moeten deze eerst verzameld worden: door kaarten te trekken van de trekstapel, te ruilen met of te stelen van medespelers, … Het spel bevat een set uitbreidingskaarten die het spel uitdagender maken. 


Het comic artwork is leuk, de kaarten bevatten de nodige humor (voor de fans: reis/comicblog itchyfeetcomic.com) en verrassende details: zo bevatten 52 kaarten een gekend standaardspelkaartensymbool (niet nodig in het spel) waardoor de kaarten ook als ‘standaardkaartspel’ gebruikt kunnen worden (Plaatsbesparing in de rugzak !) Globetrotter of staycationaddict; Itchy Feet is een laagdrempelig en snel spelletje: weinig uitleg maar veel plezier !

Dit spel werd geschonken door itchy feet en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 6
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 8 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts