Mosquito

Mosquito, een spel over een mug, een appel, een bloem en bijen.

De stapel met kaarten wordt gelijk verdeeld onder alle spelers. Elke speler krijg ook een bij en een lieveheersbeestje. In het midden worden de bloem, appel en de mug uitgestald zodat elke speler er aan kan.

Alle spelers leggen de kaarten voor hen neer met de tekening naar onder. Tegelijk moeten de spelers een kaart omdraaien. Als er twee of meer spelers dezelfde kaart omdraaien, krijgt de eerste speler die de juiste actie uitvoert een punt (een lieveheersbeestje). Voer je de verkeerde actie uit dan moet je een lieveheersbeestje afgeven. Diegene met de meeste lieveheersbeestjes als alle kaarten op zijn, wint het spel.

De acties die uitgevoerd moeten worden, zijn de volgende. Als je een appel omdraait, moet je om ter snelst de appel nemen. Als je de mug omdraait, moet je om ter snelst de mug ‘doodslaan’. Als je een bij omdraait, moet je je eigen bij het snelst op de bloem zetten.

Een snel spel dat voor kinderen erg plezierig is omdat de dieren er heel mooi uitzien. Het is wel jammer dat je het spel niet met twee spelers kan spelen.


Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 10 minuten

Dit spel is geschonken door Djeco en vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts