Social Train

In dit spel, zullen de spelers er alles aan dienen te doen om het de passagiers het naar hun zin te laten hebben tijdens de reis.

Aan het begin van iedere ronde trekt de startspeler een routekaart. Afhankelijk van de getrokken routekaart kunnen er verschillende effecten optreden. Als de routekaart een man is, dan scoren de spelers die drie of meer passagiers hebben, één van hen. Als de routekaart een vrouw is, dan mogen de spelers een passagier ruilen met een passagier die ze in hun hand hebben. Als er een kaart met een trein wordt getrokken, dienen alle spelers een passagierskaart te trekken. Vervolgens mag iedere speler drie acties uitvoeren.

De mogelijke acties zijn om een passagier uit de hand, in de trein te laten stappen. Op de zojuist ingestapte passagier, plaatsen zij met behulp van blokjes het aantal ‘vind-ik-leuk’ dat de passagier heeft. Uiteraard worden ook de niet-leuk blokjes geplaatst. Om te laten zien, wie de passagier heeft laten instappen, wordt er een meeple van de speler op de kaart geplaatst. Ook kan men kan de speciale kracht van de passagier activeren op een andere passagier. Als laatste mag een speler twee kaarten trekken van de stapel met passagierskaarten.

Op het moment dat een passagier 5 blokjes heeft, dan wordt deze geteld. Aan het einde van de ronde, stopt de trein, en worden alle meeples in de oorspronkelijke positie terug geplaatst.

Het spel is afgelopen als de laatste routekaart wordt getrokken. De lopende ronde wordt dan afgemaakt, met daarbij de opmerking dat de spelers hun drie acties om beurt spelen. Als alle acties zijn uitgevoerd, dan scoren alle passagiers in de trein de helft van het aantal punten. De speler die de meest ‘vind-ik-leuk’ blokjes heeft weten te verzamelen wint het spel.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door GDM Games

Reacties

Populaire posts