Tinker Tailor

Tinker Tailor wordt getypeerd als een kaartspel waarbij het draait om het verzamelen van sets van kaarten. Het spel is zowel geschikt voor families, maar de veelspeler kan het spelletje ook waarderen. Deze spelers zullen het zien als een simpel maar leuk tussendoortje. Het doel van het spel is uiterst simpel: haal de meeste punten.

Punten worden verzameld middels geldkaarten of goederenkaarten. Hoe meer goederenkaarten een speler bezit van een bepaald type, hoe waardevoller deze set. De set mag uit maximaal 8 kaarten bestaan. Spelers kunnen daarnaast bonuspunten verkrijgen door alle vijf de soorten goederen te verkrijgen. Te weten: brood, vis, stoffen, wijn en edelstenen.
Iedere beurt kiest een speler een rol uit welke een bepaalde actie vertegenwoordigt. Er is een ruime keuze, want de spelers kunnen maar liefst in de huid kruipen van 17 verschillende personages. De speler die beste strategie bedenkt voor het inzetten van de acties en hiermee de meeste punten weet te scoren, wint het spel.


Er is een extra variant voor handen voor een twee speler spel. Hierbij kiezen de spelers ieder twee rollen per ronde uit.


Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 55 minuten

Dit spel is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Medusa Games

Reacties

Populaire posts