Ulanga

Het speelbord in Ulanga wordt samengesteld door alle riviertegels aan elkaar te leggen. Iedere speler krijgt drie anker-tegels, vier bewegingskaarten en één havenkaart. De twee boten worden in willekeurige havens geplaatst. Voor iedere speler die aan het spel deelneemt, worden er in het midden vijf scoringsfiches geplaatst.

De speler die aan de beurt is, speelt een bewegingskaart. Op de gespeelde kaart kunnen twee dingen staan. Namelijk een beweging of een restrictie. Als een beweging wordt gespeeld, dan verplaatst de actieve speler een boot naar keuze in de aangegeven richting met het aantal stappen dat daarop wordt aangegeven. Als er een restrictie op de kaart staat, dan dient deze uitgevoerd te worden. Als een speler geen kaart kan of wil spelen, dan draaien zij één van hun ankers om. Aan het einde van hun beurt, vullen zij hun hand aan tot vijf kaarten.

Aan het einde van een beurt, kijken alle spelers of zij een kaart op hand hebben, met daarop de haven waarop de boot zijn beweging is geëindigt. Is dat het geval, dan neemt de speler een scoringsfiche. Het spel is ten einde als een speler zijn derde anker heeft omgedraaid of alle scoringsfiches zijn genomen.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door GDM Games

Reacties

Populaire posts