We're doomed!Ja lap, we zijn verdoemd! De wereld zal vergaan en we moeten nu reageren om te overleven. Het had passend geweest mocht dit spel over het Corona virus gaan, maar dat is niet het geval. In We're doomed! zijn de spelers 1 van de 10 machtigste wereldleiders die samen werken om een ruimteschip te bouwen.


Het doel is om een ruimteschip te bouwen én daarop te geraken, om te ontsnappen van de verdoemde Aarde. Of je kan al de rest bedriegen om er zeker van te zijn dat jij kan overleven. Geen enkel zitje op dit ruimteschip is gegarandeerd. Dit is een snel spelletje waar de spelers wel een beetje stress moeten kunnen verdragen. Als samenwerking, diplomatie, samenzweringen en mekaar opblazen voor de grap tot de dingen behoren die je graag doet, dan is dit een spel voor jou.

Het is dus 5 voor 12. Hebben we nog genoeg tijd ? Hoeveel zitjes zijn er nog vrij ? Geraakt het ruimteschip wel op tijd klaar ? Tijdens de actiefase mogen de spelers 1 actie uitvoeren om grondstoffen of invloedtokens te produceren of te stelen. De grondstoffen worden gebruikt om het ruimteschip te bouwen. Hoe groter het ruimteschip, des te meer spelers er kunnen ontsnappen.
Invloedtokens zullen bepalen wie er als eerste aan boord mag gaan op het einde van het spel.


Tijdens de volgende fase, is er geen beurtvolgorde. Nu kunnen de spelers onderhandelen met hun grondstoffen en invloedtokens die ze hebben behaald. De speler die de meeste grondstoffen levert krijgt 1 invloedtoken en mag de gebeurtenissenkaart trekken voor die ronde. Die gebeurteniskaarten bestaat uit een stapel van 100 unieke kaarten die het spel drastisch kunnen wijzigen. Zo zijn er nieuwe beperkingen, geheime missies, fysische uitdagingen, aliens enz...

Het spel gaat verder met opnieuw een actiefase, totdat er 15 minuten verstreken zijn. Nu is het tijd om aan boord te gaan. De speler(s) met de meeste invloedtokens gaan als eerste aan boord. Eenmaal het schip vol is zal dit vertrekken en blijven de verliezers achter. Nog een leuk weetje : grondstoffen kunnen ook gebruikt worden om een speler te laten ontploffen. Die speler ligt dan volledig uit het spel. You're doomed !

Dit spel werd geschonken door Breaking Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 4 -10
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts