Flying kiwis

Kinderen houden best wel van dexterity spellen - wel dat denk ik toch. Als dat het geval is kunnen ze zich weer uitleven met deze vliegende groene vruchten, of zijn het toch de grappige vogels die hier door de lucht vliegen ?


Elke speler krijgt een soort van lanceerplatform en een stapel kiwi's in de vorm van schijfjes van zijn kleur. Alle spelers lanceren nu tegelijkertijd hun kiwi's richting de speeldoos, die uit 4 op 4 vakjes bestaan. De speler die er in lukt om 4 kiwi's op een rij te vormen, of 4 kiwi's in een vierkant, zonder dat daar de kiwi's van andere spelers op komen te liggen, wint onmiddellijk het spel.


Vliegen er kiwi's over het bord, mag je die terug nemen, maar je mag nooit de andere spelers hinderen terwijl ze nog schijfjes aan het afvuren zijn. Mocht elke speler zonder schijfjes zitten, en is er nog steeds geen winnaar, dan neemt iedereen de stapeltjes met kiwi's uit de speeldoos waarbij zijn of haar kiwi bovenaan op die stapel ligt. Iedereen telt dan het aantal gewonnen schijfjes om de winnaar te bepalen. Aan jou om te kiezen of je snel speelt om te winnen, of juist traag om jou schijfjes bovenop de grotere stapels te krijgen ....

Dit spel is geschonken door Huch en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.
Flying kiwis is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts