Fenix

Fenix is een ideaal spel voor liefhebbers van abstracte 2-persoonsspellen, en is van de hand van de Nederlandse auteur Fred Horn. Het spel bevat een dubbelzijdig spelbord waarmee 2 varianten te spelen zijn. Aan de ene kant speel je met een raster van 9 op 9 velden, aan de andere kant met een raster van 8 op 7 velden.


Bij de eerste variant begint elke speler met een leger van 28 soldaten. Tijdens de eerste vijf beurten vormt iedere speler met zijn speelstukken één koning - een toren van drie stukken - en drie generaals - torens van twee stukken. Soldaten bewegen orthogonaal naar naburige velden, de generaals orthogonaal in een rechte lijn en de koning kan in elke richting naar het naburige veld bewegen.


Indien je de mogelijkheid hebt om tijdens je beweging een speelstuk van de tegenstander te slaan, dan ben je hiertoe verplicht. Maar als je een koning of generaal van je tegenspeler te pakken krijgt, kan dit speelstuk in zijn eerstvolgende beurt herrijzen uit zijn as, tenminste als hij daarin slaagt. Slaagt hij er niet in, dan ben jij gewonnen. Anders is hij aan een stevige comeback bezig.

Fenix is geschonken door Huch! en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Speelduur : 20 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts