Gizeh!

De spelers bevinden zich in Gizeh, Egypte, en de groep heeft net een nieuwe piramide ontdekt en die gaan we verder ontdekken. Het eerste dat je tegen komt is een soort van oude vloek van een farao, maar die negeren we en we gaan verder naar de eerste kamer. Hier zal je een eerste uitdaging te wachten staan waarbij je geheugen cruciaal is.


Het spel heeft een ontdekkingsfase, waarbij je de piramide binnen gaat om schatten te zoeken, en een ontsnappingsfase, waarbij je tracht buiten te geraken voordat je gevangen wordt genomen door de mummie of de farao.  Tijdens de ontdekkingsfase komt er een nieuwe piramidekaart open te liggen, en de ontdekkingspion komt daarop te staan. Daarna moeten de spelers de uitdaging aangaan van de kamer die ze net bewogen hebben. De spelers tellen tot 3 en tonen tegelijkertijd 1 van hun kaarten. Zo hopen ze overeenkomstige symbolen te hebben zoals op de piramidekaart afgebeeld staan.
Is de uitdaging gelukt, mag je een volgende kaart nemen : jullie zijn ontsnapt van de mummie.


Zodra er 3 dezelfde schat symbolen op de tafel liggen, zijn die onder uw controle. Nu kan je beginnen aan de ontsnappingsfase. Er zijn echter 3 verschillende schatten in de piramide, dus hoever durf je te gaan ?

Als de groep terug aan de uitgang is met minstens 1 schat, winnen de spelers het spel.
Als de uitdaging niet gelukt is, zit je vast in de kamer : blijf dan verder proberen. Maar opgelet, want als de farao tot aan de laatste kaart beweegt, verliezen de spelers.

Dit spel is geschonken door GDM en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts