Escape from the Asylum


Dit is weer een spel dat je zeker en vast in Geel moet gespeeld hebben, alleen al om het feit dat dit zich in een gekkenhuis afspeelt. Het spel start en zodra je de ogen opent, zie je dat je in een cel bent beland. Nee, dit is geen droom: je eigen broer heeft je in deze ijskoude cel van een psychiatrisch ziekenhuis gestoken.


Maar we blijven niet bij de pakken neerzitten, daar is geen tijd voor. Je moet ontsnappen, en liefst zo snel mogelijk. Het plan is redelijk eenvoudig : vind je persoonlijk dossier, zorg dat je jezelf kan verstoppen als de bewaker zijn nachtelijke ronde doet, en probeer dan te ontsnappen. Wel gemakkelijk gezegd, maar heel eenvoudig zal het niet zijn.


Escape from the Asylum is een spannend escape room spel in de vorm van een coöperatief bordspel. Het spel is opgedeeld in 2 delen, en elk deel bestaat uit 5 verhalen. In elk verhaal neem je de rol aan van een karakter dat probeert te ontsnappen uit het gekkenhuis. Om daarin te slagen, zal je puzzeltjes moeten oplossen en belangrijke keuzes moeten maken. Stilaan maar zeker zal er meer en meer van het gehele verhaal duidelijk worden, en je merkt dat de verschillende verhalen met mekaar verbonden zijn.

Dit spel werd geschonken door Lifestyle Boardgames en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1 - 6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts