Maya

In dit spel van White Goblin ga je terug in de tijd van de Maya's en help je hen om hun beschaving op te bouwen. Op het schiereiland Yucatán ontstaan nieuwe steden rond de tempels. Grote steden geven smeer macht, maar zorg er wel voor dat je de inwoners van voedsel kunt voorzien. Beleef de ontwikkeling van de Maya'. Plant mais, pompoen, aardappelen en paprika's om je invloed in de steden te vergroten. Degene met de grootste invloed in een stad, scoort de meeste punten.

Maya ziet er op het eerste oog heel kleurrijk uit. Als je de doos ziet, loop je er niet snel aan voorbij. Er is ook geen reden om dit spel links te laten liggen. Het heeft duidelijke regels en een interessante speelduur voor een spelletje tussendoor. Door de gemakkelijke regels kunnen veel spelers snel instappen en direct aanschuiven voor een potje tegels aanleggen. Je hebt daarbij veel vrijheid om de tegels te plaatsten, daar zitten niet veel restricties aan. De steden zullen almaar groter en invloedrijker worden. 


Het spel is voor alle aantal spelers geschikt te nomen, de grootte van het speelveld past zich hier namelijk op aan. Minpuntje in het geheel zit hem in het gelukselement dat je niet weet wanneer welke tegel tevoorschijn komt. En het heeft wel degelijk effect op je win kansen wanneer de tegels tevoorschijn komen. 

Maya is een makkelijk te spelen, tactisch familiespel, waarbij je voor lastige keuzes staat en altijd je tegenstanders in de gaten moet houden. 

Speelduur: 15 min
Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke 

Maya is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door White Goblin Games

Reacties

Populaire posts