Draghan: guitige oude draakjes

Het is al weer vele jaren geleden sinds de boeren en de draken hun strijdbijlen begroeven en een wapenstilstand sloten. Zij stemden ermee in om voortaan vreedzaam en respectvol met elkaar om te gaan. Om dit jubileum te vieren wordt er een race gehouden in Draghan. De winnaar ontvangt een kist vol met schatten. 

Draghan is een racespel vol verrassingen. Een ronde begint met het vaststellen met welke kaarten je deze ronde wilt gaan spelen. Deze opstelling bestaat uit drie kaarten. Twee kaarten speel je voor jezelf uit en de derde kaart speel je aan de zijde van je tegenspelers. Als iedereen dit gedaan heeft worden de kaarten toegewezen en verplaatsen de draken zich over het circuit. De meeste kaarten zorgen ervoor dat je draken vooruit spurten, maar er zijn ook actiekaarten in het spel, waarmee de race beïnvloed wordt.  
Kom je onderweg een ridder tegen? Dan is het maar te hopen dat je genoeg moed hebt om hem te verslaan, zo niet dan word je teruggeworpen in de race. Zo zijn er nog meerdere elementen die nadelige gevolgen kunnen hebben. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met drakenhooikoorts. Door al dat geproest, blaast de draak zichzelf achteruit. Pas verder op voor de beginnende tovenaar, want die heeft zijn toverstok nog niet onder controle. Dat kan voor onaangename verrassingen zorgen. 

Het spel bevat enkele variaties. Zo kun je het veilige bospad nemen, of toch kiezen voor de betoverde bos. Voor elk wat wils dus. 

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Jumping Turtle Games

Reacties

Populaire posts