Anubixx

Liefhebbers van dobbel en schrijf spellen zoals Clever en Qwixx, opgelet, want dan kan deze Anubixx ook wel iets voor jou zijn.


Anubixx speelt zich af in het oude Egypte, waar je een tegelvloer gaat leggen, de triomfboog maakt en een piramide gaat bouwen, of toch proberen om zo volledig mogelijk te bouwen. Wie snel bouwt, kan ook nog een heleboel bonussen in de wacht slepen. Indien een speler een 2e gebouw af heeft, is het spel ten einde.
De startspeler mag als eerste zijn keuze maken, maar de andere spelers spelen ook in zijn beurt, net zoals bij Clever en Qwixx. De actieve speler dobbelt met 4 dobbelstenen waarop 6 verschillende kleuren staan, en deze mag er dan ook als eerste 1 van kiezen. Hij mag er 1 tot 2 gebruiken en deze ook wegnemen. Daarna komen de volgende spelers aan de beurt. Zij hebben enkel nog keuze uit de overschot.

Na een dobbelsteen gekozen te hebben, kan je op 3 manieren deze invullen op je blad :
* 2 kleuren invullen op de tegelvloer. Ze moeten wel horizontaal of verticaal raken.
* 1 of 2 kleuren invullen bij de piramide. Je mag pas een steen op een hoger niveau van de piramide aanduiden als de 2 onderliggende stenen al zijn aangeduid.
* 1 of 2 kleuren bij de triomfboog, waar je ook onderaan moet beginnen bouwen.

Het kan gebeuren dat je niets bent met de dobbelworp, maar dan kan je bouwstenen gebruiken van je blad. In de steengroeve kan je stenen vinden om te gebruiken. Uiteindelijk kan je nog een paar jokers gebruiken.
Strafpunten zijn in dit spel niet van toepassing.

Dit spel werd geschonken door NSV en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Anubixx is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten


Reacties

Populaire posts