CO₂

Dit is zo een typisch spel voor de groene jongens (en meisjes) onder jullie. We gaan deze keer de vervuiling bestrijden.

Zoals iedereen wel weet zijn er een paar 10-tallen jaren geleden zoveel auto's en industrialisatie bijgekomen dat de CO2 uitstoot enorm toenam. Vandaag beginnen die gevolgen daarvan zichtbaar te worden door het smelten van de poolkappen en andere natuur fenomenen.

Opstelling van het spel voor 4 personen.
In dit spel is elke speler de grote baas van een energiebedrijf dat moet inspelen op de vraag van de regering naar nieuwe en groene elektriciteitscentrales. Het doel is om de toename van de vervuiling te stoppen, terwijl je moet voldoen aan de toenemende vraag naar energie. En je tracht natuurlijk er ook nog iets aan te verdienen. Je hebt nood aan voldoende geld, kennis en grondstoffen om deze propere energiecentrales te bouwen.

Doelstelling van de VN.

Elke regio  start met een bepaald aantal Carbon Emission Permits (CEPs) of een aantal toegelaten carbon uitstoten. Deze CEPs worden toegestaan door de Verenigde Naties, en ze moeten gespendeerd worden wanneer die regio een nieuwe energie infrastructuur wilt installeren, of om een fossiele brandstof centrale te bouwen. Die CEPs kunnen gekocht en verkocht worden op een markt, en de prijs zal gedurende het spel fluctueren.

Punten kan je scoren door geld, CEPs, groene centrales, doelen van de Verenigde Staten te volbrengen, bedrijfsdoelen volbrengen, en door de expertise die je opbouwt gedurende het spel.
Ben jij klaar om onze aardkloot te redden ?

Een toch wel in het oog springende design van de doos.
Dit spel werd geschonken door Giochix.it en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-5
Speelduur : 2 uur
Leeftijd : vanaf 12 jaar

Reacties

Populaire posts