The Jam

Wat nu ? Een kaartspelletje over confituur ? Jawel ! Onze vrienden uit Rusland van Russianboardgames hebben dit in hun assortiment.

Je zal allerlei soorten van confituur moeten maken en taarten bakken. Bij de start krijgt elke speler 4 kaarten en een takenblad. Dat takenblad heeft verschillende combinaties van confituur en taarten die je moet maken om extra punten te verdienen op het einde van het spel. De spelers krijgen punten door taken te volbrengen, en ook voor elke confituur die ze maken en taart die ze bakken.

Verschillende takenbladjes.
De kaarten kunnen als ingrediënt of als recept gebruikt worden. Om te starten worden er 8 kaarten open op tafel geplaatst. Hoe maken we nu die confituur ? Een speler speelt een confituur recept van zijn hand en legt de noodzakelijke ingrediënten hierop, die hij van de tafel neemt.
Elke beurt van een speler bevat verschillende fases :
* Trek een kaart van de stapel
* Wissel recepten met andere spelers
* Speel een kaart om confituur te maken, om taarten te bakken, om een fruitsalade te maken, ...
* Leg de ingrediënten die nodig waren om een recept te maken op de aflegstapel.


Er zijn ook nog speciale kaarten aanwezig :
* De beer : gaat naar de speler die de meeste taarten gebakken heeft en zal 10 punten waard zijn op het einde van het spel. Opgelet, deze beer eet wel 1 van uw taarten op.
* Karlsman : gaat naar de speler die hem de meeste confituur kan aanbieden. Deze kaart is 7 punten waard maar hij eet de confituur op.
* Hoorntje confituur : kan gemaakt worden door eender welk ingrediënt, en kan dan gebruikt worden om eender welke taart te maken.

Het spel is ten einde als alle kaarten op zijn. Smakelijk !



Dit spel werd geschonken door RightGames LLC en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 40 minuten


Reacties

Populaire posts