Samurai Sword

Nooit van gehoord zeg je ? Zegt het spel 'BANG' jullie meer ? Indien dit zo is, en je bent fan van BANG, lees dan zeker verder, want Samurai Sword is een remake van dit populair spel.
En het leuke eraan is dat bij Samurai Sword iedereen blijft leven tot het einde van het spel.
Daarnaast vinden we nog enkele verbeteringen zoals een nieuw score systeem, en de wapens en aanvallen vinden we nu terug op 1 enkele kaart.

Let op de verwijzing naar Bang in de linkerbovenhoek.

Elke speler krijgt een karakter die speciale eigenschappen heeft, en een rol. Afhankelijk van die rol,
zal je in een bepaald team terecht komen met andere spelers. Enkel weet je niet met wie je in hetzelfde team zit, in uitzondering van de Shogun, die onmiddellijk zijn rol aan iedereen laat zien.
Iedereen start met een aantal ere punten, en de Shogun krijgt er 1 extra. Als je aan de beurt bent mag je zoveel kaarten spelen als je wilt, maar slechts 1 wapenkaart per keer. Lukt het je om een speler zijn laatste levenspunt af te nemen, krijg je daarvoor een extra ere punt. Daarmee heb je ook die speler uitgeschakeld tot de volgende ronde.

Enkele karakterkaarten.
Eenmaal een speler zonder ere punten komt te zitten, is het spel ten einde. Zodra het spel over is, laat iedereen zijn rol zien aan de rest en de punten worden geteld. Afhankelijk van je rol kunnen je punten meer waard zijn. Het team dat gezamelijk de meeste punten heeft is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door DV Giochi en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3 - 7
Speelduur : 40 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts