Dungeon Fighter

Doos, doos, doos, ...... neus, neus, neus !!! Als sommige van de bestuursleden  deze woordjes luidop roepen, weet je één ding : ze spelen Dungeon Fighter.


Dungeon Fighter is een coöperatief spel met een hoog partyspel gehalte. Jullie gaan te samen enge kerkers verkennen, schatten ontdekken, krachtige magische voorwerpen aankopen, maar vooral de meest angstaanjagende creaturen bevechten. Tot slot wacht er nog een eindbaas op jullie die verslagen moet worden om het spel tot een goed einde te brengen.

De kerker bestaat uit verschillende modulaire kamers waarin jullie, helden, ronddwalen. Onderweg komen jullie allerlei monsters tegen die je moet verslaan. Ieder speelt met een eigen karakter, die zijn eigen speciale eigenschappen heeft.

Waar zit nu het party stuk hoor ik je zeggen ?
Wel, om de karakters te verslaan moet je dobbelen. De dobbelsteen moet eerst één maal op de tafel stuiteren, om vervolgens in een soort van roos die op de tafel ligt te belanden. Hoe dichter in het midden, hoe beter voor jullie. Na verloop van tijd kan je wapens kopen, en die wapens zijn vrij bijzonder. Zo zal je om maar een voorbeeld te geven eerst de dobbelsteen tegen de doos moeten werpen, daarna op tafel laten stuiteren, en dan op de roos terecht laten komen. Of wat dacht je van de dobbelsteen op je neus te leggen om deze er zo dan af te tikken ?

Kijk niet raar op als je spelers dobbelstenen ziet werpen op rare manieren.
Een leuk en vlot partyspel, met toch genoeg inhoud om dit als een volwaardig spel te beschouwen. Waar wacht je nog op ! Doos, doos, doos, .... neus, neus, neus .....













Dit spel werd geschonken door Cranio Creations en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten


Reacties

Populaire posts