Antartik

Pinguïns die een duikwedstrijd onder mekaar houden, je kan het zo gek nog niet bedenken, of er bestaat een kaartspel van.

De pinguïns springen van de ijsbergen in het midden van Antartica, want een beetje natuurkenner weet dat deze beestjes niet in het Noordelijk halfrond voorkomen. De pinguïns moeten de meest indrukwekkende series van artistieke sprongen maken, en proberen een buiklanding te voorkomen, want zoiets zal de jury zeker zien.

Doosjes met een 3D effect zijn vet !
In het doosje, dat wederom een 3D effect heeft op de cover, vinden we 55 kaarten genummerd van 1 tot 10. Er is maar 1 kaart van 1, 2 kaarten van 2, 3 kaarten van 3 enzoverder. Sommige van de kaarten met een 8,9 of 10 hebben een bonus symbool, namelijk een jury of een parachute.

Elke speler zal om beurt een serie van sprongen doen. Je kan 3 verschillende acties uitvoeren :
* Trek een kaart en plaatst deze in het midden van de tafel om zo een complete serie van figuren te vormen. Indien de speler een kaart trekt met een nummer dat al in 1 van de kaarten van de serie voorkomt, behoudt hij deze kaart en is de beurt voorbij.
* De huidige serie beëindigen en al deze kaarten nemen voordat er een paar gevormd is. Je beurt is daarna voorbij.
* Een kaart met een jury symbool wegdoen om de bovenste 3 kaarten van de trekstapel te herschikken.

Voordat je één van deze acties mag doen, moet de huidige speler op de tegenspelers wachten om :

* Zijn handkaarten te verhogen.
* Of één van de kaarten voor hem plaatsen in de serie, en hem zo uit te dagen om een andere figuur te spelen. Indien de huidige speler dit niet wilt doen, of indien deze dit wel wilt doen maar verliest, eindigt zijn beurt. Lukt deze uitdaging toch, mag hij deze kaart nemen.

De kaarten van Antartik.
Het spel is ten einde zodra de trekstapel leeg is. De kaarten die open liggen zijn 1 of 2 sterren waard. De kaarten met de rugzijde naar boven zijn 3 sterren waard.

Dit spel werd geschonken door CLD Distribution en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 5
Speelduur : 15 minuten
Leeftijd : vanaf 5 jaar

Reacties

Populaire posts