De hobbit : het kaartspel

Een tijdje geleden mochten we jullie De Hobbit - het bordspel presenteren, vandaag laten we jullie kennis maken met het kaartspel.

Speel de avonturen uit 'The Hobbit' na met het gelijknamige kaartspel: In dit spannende familiespel nemen Goed en Kwaad het tegen elkaar op. De hobbit Bilbo, de dwerg Thorin en de tovenaar Gandalf trachten de schat te veroveren en de draak Smaug en de ork Bolg te verjagen.


Bron : Spel in Zicht

In dit slagenspel nemen twee teams het tegen elkaar op. Welke personages er deelnemen, hangt af van het aantal spelers. Iedereen krijgt een aantal kaarten uit een deck van 60 speelkaarten. Personages van het kwade krijgen meer kaarten, maar moeten het teveel open afleggen. Zo heeft iedere speler aan het begin van een ronde evenveel handkaarten. Het spel duurt maximaal twee ronden.

De meeste kaarten hebben een symbool. Witte sterren brengen schade toe aan het Kwaad. Ze kunnen ook gebruikt worden om schade te herstellen die door de helm van de Zwarte Ork is toegebracht. Helmen van de Zwarte Ork brengen schade toe aan het Goede team. Ze kunnen ook worden gebruikt om schade te herstellen die door witte sterren zijn toegebracht. En bruine pijpen zorgen ervoor dat een speler aan het begin van ronde 2 een extra kaart krijgt.


Thorin opent altijd de eerste slag. Hij legt één handkaart open op tafel. De kleur van deze kaart, bepaalt de kleur van de slag. Met de klok mee legt iedere speler ook een handkaart in die kleur op tafel. Heb je de kleur niet meer? Dan speel je een andere kaart: paars is altijd de troefkleur. Hierna bepaal je wie de slag wint. Als er geen troef gespeeld werd, wint de speler die de hoogste kaart in de kleur speelde. Anders wint diegene met de hoogste troefkaart.
De winnaar van de slag verdeelt nu de gewonnen kaarten over de spelers. Ieder personage heeft hiervoor verschillende regels. Wie een kaart ontvangt, schuift deze onder zijn personage. Nadat alle slagen zijn gespeeld, eindigt de eerste ronde. Heeft een speler van het goede team 2 zwarte helmen, dan is hij uitgeschakeld. Hetzelfde geldt voor een speler van het kwade team, maar dan met 2 witte sterren. Als de overwinningscondities niet bereikt zijn, start de tweede ronde met nieuwe kaarten.

Dit spel werd geschonken door Kosmos en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
De hobbit, het kaartspel is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur :  30 minuten


Reacties

Populaire posts