Metro 2033

Welkom in de toekomst, want het jaar is ondertussen al 2033, en alles is om zeep.
Zo erg zelfs dat de grootste steden gewoon weg zijn geveegd, letterlijk en figuurlijk, door een atoomoorlog. Bovengronds wonen voor de overlevenden zit er niet meer in, en dan kan je maar één ding doen : ondergronds trekken, met name in de metro's.


Het spel is gebaseerd op een boek van een Russische schrijver en journalist. Zijn boek, en het spel dan ook, speelt zich af in de metro van Moskou, dat nu dienst zal doen als grootste schuilkelder ter wereld.

Elke speler is een leider van een gemeenschap. Elke gemeenschap moet trachten 10 overwinningspunten bij mekaar te krijgen om dit spel te winnen. Elk metro station dat onder jou controle staat, zal je 1 punt opleveren. Een andere manier om te winnen is door alle 4 de Polis stations te veroveren in het centrum van de metro. Elke gemeenschap heeft 1 held ter beschikking. Deze kunnen  ondergronds reizen, opdrachten en missies bijkrijgen, en materiaal verzamelen dat van pas kan komen. Daarnaast zullen deze helden de helden van de tegenstanders bekampen, stations aanvallen enz ... Elke gemeenschap heeft ook nog een leger, die ook stations kan aanvallen.
De stations die je onder controle hebt, zullen grondstoffen genereren. Als je het mij vraagt, geen alledaagse dingen : kogels, varkens en paddenstoelen. Say what ?

De metrokaart van Moskou.
Grondstoffen heb je voor allerlei zaken nodig, zoals het veroveren van de stations. En dan zwerven er nog allerlei creaturen rond in de tunnels, die je van tijd tot tijd het hoofd zult moeten bieden.

Dit spel werd geschonken door Hobbyworld en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts