Twilight squabble

Het spel Twilight Struggle heeft jarenlang de eerste plaats mogen bezetten op de erg lange lijst van boardgamegeek. Vandaag vinden we dit spel terug op de 3e plaats. Jammer genoeg heb ik de kans nog niet gehad om dit spel eens te proberen. Misschien zit het feit dat je er minstens 3 uur moet voor uittrekken er voor iets tussen ? Wel, nu is er Twilight Squabble van Alderac Entertainment Group. Je kan de volledige Koude Oorlog herbeleven op 10 minuten tijd. Ideaal !


In 1947 lagen de grootmachten, de verenigde staten van America en de Soviet Unie, in een nieuw soort van conflict : een gevecht in de nasleep van de 2e wereldoorlog. Deze oorlog was de basis voor een toenemende ontwikkeling van nucleaire wapens, en naarmate de jaren verder gingen, leek het wel of de oorlog nooit zou overgaan. Natuurlijk heeft niemand zin om een kaartspel te spelen dat zo lang gaat duren. Vandaar deze Twilight Squabble, een spel dat je op 10 minuten kunt spelen.


Het spel speelt zich af over een tijdsspanne van 5 jaargetijden tussen 1947 en 1991. De ene speler speelt als Verenigde Staten, de andere als de USSR. Het doel van het spel is om op het einde van de 5e periode meer macht te hebben dan de andere natie. Maar als je teveel macht krijgt, zal er een nucleaire oorlog ontstaan en verliezen beide spelers ! Tegelijkertijd vind er nog een wedstrijd plaats om als eerste de ruimte te veroveren. Maar die wedstrijd is enkel van belang om te winnen als er op het einde van het spel een gelijkstand is.

 

 Een filmpje van The gameboy geek kan je hier bekijken :
Dit spel werd geschonken door AEG en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.
Twilight Squabble is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : 14 jaar
Speelduur : 10 minuten
 

Reacties

Populaire posts