Spinderella

Spinderella won vorig jaar het Kinderspel van het jaar in Duitsland. Dat alleen al is reden genoeg om dit tot spel van de maand te bombarderen.


Bij dit spellen zullen de spelers het tegen mekaar opnemen in een wedstrijd om hun 3 mieren zo snel mogelijk doorheen het bos te sturen. Maar in dat bos loeren er allerlei gevaren : er zitten hongerige spinnen boven in de bomen, en die lusten van tijd tot tijd wel eens een miertje. Tijdens de vlucht van de mieren doorheen het bos, trachten de spinnen mieren te pakken. Af en toe zie je een spin naar beneden afdalen om een poging te wagen. Als dat moest gebeuren, zal de mier - via een magneet - aan de spin blijven hangen, en komt deze mier terug op zijn startplaats terecht.


Het is aan de spelers om er voor te zorgen dat de mieren van de tegenstanders in de val van de spinnen lopen, en dat ze zelf tijdig zich kunnen verstoppen om de spinnen te vermijden. Je kan je mier verstoppen onder een boomstronk, afhankelijk wat je dobbelde. De speler die een spin dobbelde, mag met de spinnen bovenaan bewegen. De ene spin zorgt dat je de spin onderaan verplaatst, de ander spin zal die spin laten stijgen of dalen.

 

Een filmpje (Engelstalig) kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Zoch verlag en is vanaf oktober het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts