Forestaurant


Forestaurant is een coöperatief spel waarbij de spelers de opdracht krijgen om een restaurant voor dieren te runnen. Een restaurant voor dieren is niet zomaar een standaard restaurant. Je krijgt verschillende diersoorten over de vloer, en je moet op hun verschillende voorkeuren en smaken letten. Je kan de dieren ook niet zomaar eender waar plaatsen in je restaurant.


Jou doel is om elke dierensoort gelukkig te maken. Om dit te bereiken heb je de tijd tot het sluitingsuur van jou restaurant. Het sluitingstijd ligt vast : zodra de stapel kaarten leeg is. Maar let op, als de gasten al tijdens de service niet meer tevreden zijn, kan het spel al vroeger afgelopen zijn.
Beurtelings zullen de spelers acties mogen uitvoeren, die onderverdeeld zijn in 3 fases. In de activatie fase zal een rij of een kolom tafels geactiveerd worden. Welke rij of kolom dat is, is afhankelijk van de bovenste kaart van de stapel kaarten. De geactiveerde gasten zullen dan hun ervaringsniveau verhogen of hun stressniveau kan verhogen.


In de 2de fase, de actie fase, mag de speler verschillende acties ondernemen : nieuwe gasten aan de tafel plaatsen, bestellingen opnemen, voedsel klaarmaken en serveren, ingrediënten kopen. Voor elke actie dient de speler een kaart te spelen, en afhankelijk van het type van kaart, zal het stress niveau van de gasten verminderen of verhogen. In de laatste fase legt de speler de ingrediënten af die niet meer kunnen gestockeerd worden, en trekt nieuwe kaarten. Het meest interessante deel is de voorbereiding van de maaltijden, waar de andere spelers ook kaarten kunnen spelen en ingrediënten kunnen kopen om de actieve speler te helpen. Dit is het coöperatief gedeelte van het spel.

Dit spel werd geschonken door Cogitate Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

 
Aantal spelers : 1-5
Leeftijd : Vanaf 9 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts