Zooloretto het dobbelspel

Zooloretto het dobbelspel is gebaseerd op het origineel bordspel.
Elke speler heeft een eigen scorekaart, dat je dierentuin of zoo voorstelt, met plaats voor 5 types van dieren, waaronder 1 krokodil, 2 struisvogels en tot 5 leeuwen. Er is ook plaats voorzien om je geldstukken te verzamelen en schuren voor de dieren die niet in de juiste hokken passen.

Tijdens een beurt mag je 1 van de 2 beschikbare acties uitvoeren:
* Neem en dobbel met 2 dobbelstenen en leg ze beiden op een transportwagen op het spelbord.
* Neem alle dobbelstenen in 1 transportwagen, en plaats de dieren en geldstukken op de dobbelstenen naar je scorekaart.

De dobbelstenen kunnen geplaatst worden in aparte transportwagens,  en het aantal dobbelstenen is beperkt tot 6, 8 of 10, afhankelijk van het aantal spelers.
De ronde gaat verder totdat elke speler dobbelstenen genomen heeft van een transportwagen. Daarna zal de volgende ronde beginnen.

De eerste speler die een hok van een bepaald soort van dier kan vullen, krijgt een bonus. Neem je meer dieren dan je plaats hebt, zet je deze in de hokken voor de 'overige' dieren.

Het spel is ten einde zodra een speler al zijn hokken gevuld heeft. Score doe je voor elk dier en ook voor alle bonussen. Je verliest 2 punten voor elk dier in het reserve hok. Maar als je genoeg geldstukken hebt, kan je misschien minpunten afkopen.

Dit spel werd geschonken door Abacus spiele en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 7 jaar


Reacties

Populaire posts