Kleine fotosafari

Nog eens een leuk kaartspelletjes voor de kleinsten onder ons.
De spelertjes proberen fotos te nemen van bepaalde dieren terwijl ze op safari zijn. Niet alleen het soort van dier waarvan je fotos neemt is belangrijk, ook de volgorde van de dieren is van belang.

In het begin van het spel schud je de dieren kaarten en leg je er 12 in een cirkel, en de bovenste kaart van de stapel komt zichtbaar te liggen. Schud nu ook de foto-kaarten en verdeel ze in 3 stapels: fotos van 3 dieren, fotos van 4 dieren en fotos van 5 dieren. Elke speler start met een foto in de hand waarop 3 dieren staan.

Tijdens een beurt, kijkt de speler of deze een foto kan maken met de dieren die op je kaart staan. Het is te zeggen, zitten de 3 dieren in de juiste volgorde in deze cirkel ? Zo ja kan je de foto-kaart neerleggen en een nieuwe trekken van de stapel. Daarna heeft de speler keuze uit de volgende 4 akties:

* 2 aangrenzende dieren wisselen in de cirkel
* Wissel 1 dier met de bovenste kaart van de stapel met dierenkaarten
* Plaats de bovenste kaart van de stapel met dierenkaarten beneden en draai de bovenste open
* Plaats je fotokaart onderaan de stapel met fotokaarten en trek een nieuwe

Zodra een speler 4 fotos heeft kunnen nemen van 3 dieren, begint deze speler van de stapel met fotos van 4 dieren te trekken. Heb je daar 3 fotos van kunnen nemen, mag je aan de stapel van fotokaarten beginnen waar er 4 dieren van opstaan. Daar moet je maar 2 fotos van kunnen nemen. Degene die daar als eerste in lukt, is de winnaar van Kleine Fotosafari.

Dit spel werd geschonken door Abacus Spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 20 minuten


Reacties

Populaire posts