Grave Business

Dit fel gekleurd doosje met een zombie-achtig wezen op de cover laat al vermoeden over wat dit spel gaat. Je favoriete ding is het bezighouden met lijken, een necromancier, en wel een gevaarlijke, want je hebt een business plan.

Je zombies graven waardevolle dingen op uit graven, en terwijl ze daar toch zijn, kunnen ze ook extra lichaamsdelen van de overledenen meenemen om zo nog meer zombies te maken, die op hun beurt nog meer graven kunnen roven enz ...

Jammer genoeg gaan deze zaken zo goed, dat andere necromanciers (of hoe moeten we ze noemen ?) het tegen mekaar moeten opnemen.
Spelers starten met zombies van wisselende waardes. Om beurt plaatsen ze zombies op bepaalde locaties om graven te plunderen, te stelen uit laboratoria en kluizen van de tegenstanders, en om de zombies van de tegenspelers aan te vallen, om zo hen ervan te verhinderen verder te graven en te stelen.

Zodra alle zombies geplaatst zijn, stelen ze lichaamsdelen of waardevolle voorwerpen van de tegenstanders, en de zombies die geplaatst zijn om te graven zullen de rij, kolom of bepaalde plaats op het kerkhof omdelven. Als je aan het strijden bent voor bepaalde plekjes op het kerkhof, vergelijken de spelers hun gecombineerd brein vermogen van hun gravende zombies. Hoe hoger dat is, des te meer kans je hebt dat jou zombie als eerste mag graven.

Daarna mag je de nieuw gevonden lichaamsonderdelen gebruiken om nieuwe zombies te assembleren.
Het doel: het hoogste bedrag in waardevolle voorwerpen en ongebruikte lichaamsdelen verzamelen op het einde van het spel.

Dit spel werd geschonken door Minion games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 45 minuten



Reacties

Populaire posts