Mount drago

Er zijn 10 draken die het spel starten op het eerste vakje van een bewegingsspoor, waarbij elk vakje langs dat spoor een getal heeft van -2 tot 8. Er zijn 4 blauwe en 3 groene vakjes verspreid over dit spoor waar punten kunnen worden gescoord. De 4 laatste vakjes van het spoor is de top van de berg.

Elke speler krijgt 6 handkaarten van een stapel kaarten met 10 verschillende kleuren, die overeen komen met de kleuren van de draken. Elke speler start ook met een uniek gekleurde kaart die voor je open ligt om aan te duiden met welke draak je aan het vliegen bent.

Tijdens een beurt speel je 1 kaart van je hand open, en dan mag je bewegen met de overeenkomstige draak, en wel zoveel vakjes als er op die kaart staat. Indien een andere speler een kaart van deze kleur voor zich heeft liggen, leg je de gespeelde kaart bij op deze stapel. Zo niet, leg je de kaart open op je eigen afleg stapel. Hierdoor kan de kleur van huidige afleg stapel wijzigen.
Indien een draak op een blauw vakje terecht komt, dan scoort elke draak die op een vakje met waarde 3 of lager staat de waarde van dat vakje. Komt een draak op een groen vakje, dan scoort elke speler de punten op het vakje waar zijn draak staat. Als je niet op een gekleurd vakje komt, of als je je laatste kaart speelt, mag je de hand aanvullen tot 6 kaarten. Zorg je wel voor een puntentelling, mag je geen kaarten trekken deze beurt.

Kom je met een draak op 1 van de 4 laatste vakjes, scoren alle draken punten, waaronder mogelijk ook negatieve punten. Zodra 3 draken de top bereikt hebben, is het spel ten einde.

Dit spel werd geschonken door Schmidt Spiele en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts