Banana Matcho

Het feit dat de booth van Zoch Verlag op Spiel 2012 in Essen heel wat bekijks en veel volk hadden, lag misschien aan het feit dat ze daar in totaal 2 ton bananen hebben uitgedeeld. 500 kg bananen per dag om deze Banana Matcho in de kijker te zetten. En het is hen gelukt moeten we zeggen.

Het speelbord, inclusief een rubber piepende banaan.
In dit spel, en sommigen ook daarbuiten, zijn de spelers aapjes, die in de boom gaan klimmen om het lekkerste fruit voor de neus van de anderen apen proberen weg te kapen. Om helemaal bovenaan in de top van de boom te geraken, zal je dobbelstenen moeten dobbelen en daarmee de meest waardevolle fruit combinaties moeten mee vormen. En dit zal je erg snel moeten doen, want je tegenspeler zal ook dobbelen. Indien je tegenspeler de opper-aap 'Banana Matcho' weet te dobbelen, is het voor jou te laat. Degene die het snelste is, grijpt de banaan in het midden van de tafel en knijpt er stevig in zodat iedereen de banaan hoort krijsen. Neen hoor, het is geen echte banaan maar één van rubber. Anders zou dit spel een zootje worden.

De cover van de doos.
De clue van dit spel is : zal ik verder dobbelen om een nog beter combinatie van fruit te maken, met het risico dat de tegenspeler 'Banana Matcho' gaat dobbelen, of kan ik tijdig stoppen ? Aan u de keuze.

Dit spel werd geschonken door Zoch Verlag en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 6
Speelduur : 25 minuten
Leeftijd : vanaf 6 jaar

Reacties

Populaire posts