Blackrock City

Welkom in Blackrock City, waar jij aan het hoofd staat van een bende criminelen, en jij bent er op uit om zo veel mogelijk goud en silver te stelen door steden aan te vallen en koetsen te overvallen. Je dient echter uitgekiend het aantal criminelen te bepalen die nodig zijn voor de aanval, en natuurlijk moet je altijd op je hoede zijn voor de Sheriff en je tegenspelers.

Best coole stijl qua vormgeving.
Elke ronde zullen de spelers bieden om het recht te verkrijgen om de volgende bankoverval te mogen doen, door het plaatsen van een aantal criminelen in het midden van het speelveld. Iedereen start met 8 van deze gevaarlijke mannen. Je hebt ook de mogelijkheid om een ronde over te slaan of om de aanval uit te stellen nadat andere spelers geboden hebben. Hierdoor zal wel één of meerdere van je criminelen gewond geraken. Als een speler een bod plaatst, verplaatst het token van de Sheriff. Komt dit token op jou leider van de bende terecht, zal één van je criminelen gewond zijn.

De winnende bieder valt de stad aan, waardoor deze goud zal verdien en waarschijnlijk ook nieuwe criminelen. Welke stad zal er aangevallen worden ? Dat wordt beslist door het grootste bod min het kleinste bod. Het aantal biedingen van alle spelers beïnvloeden dus het spel. Indien de winnende bieder de stad moet aanvallen waar net de Sheriff zit, heeft deze pech en valt er niets te rapen.
De speler met het 2de hoogste bod zal de koets aanvallen en krijgt 1 zilver. Zodra een stad overvallen werd, zal die tegel omgekeerd worden, waardoor het andere eigenschappen krijgt.

Welkom in Blackrock City.
Indien een crimineel voor een 2de keer gewond geraakt, gaat deze uit het spel. Het spel is ten einde zodra niemand nog criminelen heeft of indien alle spelers weigeren om te bieden in een bepaalde ronde. Degenen die het meeste goud en zilver weet te veroveren is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Blackrock Editions en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 30 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts