Whitewater

Whitewater slaat in dit geval op het wit schuimende water als gevolg van een woeste of wilde rivier, niet op één of andere sterke drank. En jullie kennen vast en zeker wel de ontwerper: Frederick Moyersoen, de bedenker van o.a. Saboteur.

Een stuk van de rivier met 2 vlotten.
Gevaar en opwinding zijn 2 kenmerken van dit spel, en beiden kenmerken zullen zeker aanwezig na elke bocht van de rivier met deze zelfde naam : Whitewater. We gaan om ter snelst deze dodelijke rivier afvaren met een vlot, waarbij jij voorzichtig tussen de hindernissen moet manoeuvreren, en waarbij je moet zorgen dat je je bemanning maar zeker ook je peddels niet kwijt geraakt.

Algemeen overzicht.
Elk vlot in de race heeft 4 bemanningsleden aan boord, waarvan 2 bij jou horen, en 2 van een andere speler. De spelers hebben de controle over de leden in een bepaald vlot, maar je beschikt over over energiekaarten om andere vlotten te helpen. En zeker die vlotten waar ook jou mensen op zitten.
Door middel van dobbelstenen bootsen we de effecten van gevaren na, waardoor zelf je tot in het punt uitgekiend plan de mist kan ingaan. Een vlot kan namelijk een ander vlot in een richting duwen waar je helemaal niet naartoe wilt varen. En dan heb je nog de rotsen, drijfhout en de gevreesde whirlpool ! Verdien punten door je vlot en je passagiers veilig over de finish lijn te brengen.

De cover van de speeldoos.
Dit spel werd geschonken door Mayfair en is het spel van de maand februari bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts