La Venise du Nord

Hoera, nog eens een spel dat zich in ons nietig landje afspeelt. Meer bepaald in het Brugge, rond 1452, het Venetië van het Noorden.

Jij ben een burger die er wel vetjes in zit, toch voor die periode. Je controleert een prestigieuze wijk of stadsdeel in Brugge. Je zal werkvolk aanwerven die luxe kleding, juwelen en Brugse kant produceren. Aan jou nu de keuze om deze goederen voor een mooie prijs op de centrale markt te verkopen, of om ze te exporteren via de havens van de stad.


Je kan metsers en architecten tewerk stellen om ze de mooiste en prestigieuze bruggen te laten bouwen over de kanaaltjes van het Venetië van het Noorden.
In elke beurt zullen de spelers met 2 dobbelstenen werpen. 1 daarvan wordt gebruikt om de burger pion te verplaatsen, de andere om de tegel te activeren waarop de pion terecht komt. Doordat we hier te maken hebben met een modulair bord, zal elk spel anders spelen. Drie verschillende handelsgoederen kunnen er gemaakt worden, die elk een prijs hebben die afhankelijk is van vraag en aanbod. Kopen en verkopen op de best mogelijke tijd, en goed kijken wat de andere spelers doen, is de sleutel tot succes.

Een spel in volle actie.
Dit spel werd geschonken door Asyncron Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts