Kakkerlakkenpoker Royal

Geef toe, iedereen heeft toch al eens een spelletje gespeeld van deze reeks ? Zoniet, probeer dan deze kakkerlakkenpoker Royal maar eens uit !


Het spel is zo goed als identiek aan de gewone kakkerlakkenpoker, met een paar verschillen.
De basis is hetzelfde : iedereen krijgt handkaarten waar verschillende dieren op staan. De startspeler kiest een handkaart en schuift deze gedekt door naar een willekeurige speler. De startspeler noemt één van de dieren die volgens hem op deze kaart staat. De ontvangende speler heeft nu 2 mogelijkheden :
* deze speler zegt : waar of niet waar. Dat slaagt op het feit dat de speler die de kaart doorgeeft de waarheid spreekt of niet. In dat geval draait deze speler de kaart om. Heeft de ontvangende speler gelijk, dan komt die kaart open te liggen bij de eerste speler. Heeft hij het fout, moet hij die kaart in zijn eigen speelveld leggen.
* de speler zegt niets maar kijkt even naar de kaart. Deze ontvangende speler mag de kaart dan doorschuiven naar een andere speler, die dan ook keuze heeft uit de 2 acties. De allerlaatste speler moet wel waar of niet waar zeggen.

Je ziet duidelijk welke de royale beestjes zijn.
De speler die als eerste 4 kaarten van een zelfde dier voor zich heeft liggen, is verloren. Of zodra iemand geen kaarten kan doorschuiven.

Met deze Royal editie, zijn er nieuwe regels en vervelende 'royale' beestjes die meer mogelijkheden bieden aan de spelers. Zo zal er één dier van elke soort een kroontje dragen. In plaats van het soort van dit dier te vernoemen, zou je kunnen zeggen dat dit een royaal beest is.
En indien je een royaal beest voor je moet leggen, moet je als straf een extra kaart nemen.

Dit spel werd geschonken door Drei Magier Spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Kakkerlakkenpoker royaal is te koop bij Spelmagazijn met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts