Ladybug en Pillbug

Het spelletje Hive moeten we een iets of wat kenner van gezelschapsspellen niet voorstellen. Hive is één van die spellen die je als spelliefhebber moet bezitten. Er zijn nu 2 extra uitbreidingen ter beschikking : Ladybug (lieveheersbeestje) en Pillbug (pissebed).


Ladybug bestaat al sinds de iPhone applicatie in 2010. Het zit bij de carbon en pocket edities van Hive, en is nu als een uitbreiding apart te koop voor de originele versie.
De ladybug beweegt 3 vakjes : exact 2 bewegingen bovenop de hive, en dan één naar beneden. Het mag niet buiten de hive komen, en mag zijn beweging niet eindigen bovenop de hive. En ook al kan deze niets blokkeren door te landen op andere speelstukken, zoals de beetle, het kan wel in of uit de omgevende vakjes bewegen.De uitbreiding bestaat uit 2 speelstukken : 1 voor de witte en 1 voor de zwarte speler.

De pissebed is een ook paar nieuwe tegels die je aan het basisspel kunt toevoegen. Dit beestje beweegt zoals de bij : 1 vakje per keer. Het heeft een speciale eigenschap dat kan gebruikt worden in plaats van te bewegen : een aangrenzend niet gestapeld speelstuk, zowel die van jou of die van de tegenstander, mag 2 vakjes verder geplaatst worden, volgens bepaalde regeltjes.


Deze uitbreidingen werden geschonken door en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
The Ladybug en The Pillbug is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.

Aantal spelers : 2
Speelduur : 20 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts