Café Melange

We springen voor deze heerlijke tas koffie terug naar het jaar 1910, en meer bepaald naar de hoofdstad van Oostenrijk : Wenen. Het is pokkedruk in de koffiehuisjes in deze stad. Voor alle duidelijkheid, dit zijn geen 'koffiehuisjes' zoals die in Amsterdam gekend zijn.


Het Café Central is en wel gekende en populaire ontmoetingsplaats voor bekende mensen die actief zijn in de kunst, politiek, literatuur enzoverder. Dit koffiehuis werd opgericht in 1876 en bevindt zich tussen een oude bank en een beursgebouw in het eerste district van Wenen. Enkele van de bekende gasten waren Sigmund Freud, Stefan Zweig, Gustav Klimt en Gustav Mahler, Carl Schlechter en Arthur Schnitzler, maar ook Victor Adler en Adolf Loos. Ik moet toegeven, ik ken enkel de eerst genoemde.


De spelers krijgen overwinningspunten door de verschillende bezoekers in een specifieke locatie van het café te plaatsen. Voordat een bezoeker aan een tafel kan gaan zitten, moeten ze eerst een zitje reserveren. Enkelen willen aan de ronde tafel gaan zitten, terwijl anderen graag aan de grijze tafel of op de olijfgroene stoelen gaat zitten. Naarmate het spel verder gaat, zullen het aantal plaatsen minderen totdat er maar 1 plaatsje meer overblijft voor 1 iemand.


Actiekaarten kunnen gebruikt worden om een gast gezet te krijgen, of om extra punten te scoren. Zodra 21 bezoekers zitten, is het spel ten einde en zal er een finale puntentelling plaats vinden. Een combinatie van gasten aan bepaalde tafels kunnen extra punten opleveren.

Dit spel werd geschonken door Clicker spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 min

Reacties

Populaire posts