Fühlzwerge

In eerste instantie lijkt dit een nogal raar gekozen naam voor een spel. Maar kinderen trekken zich daar niets van aan en willen dit spel gewoon spelen ipv over de naam na te denken.


Om het spelletje klaar te zetten, plaats je alle 20 kaartjes in de zak. Deze kaartjes hebben dezelfde vorm als als de figuur dat erop staat, zoals een olifant, een boot, een wiel, een boom enz ...
Elke speler krijgt een gelijk aantal kaarten van een stapel. Elke kaart toont één van die 20 voorwerpen die nu in de zak zitten. De jongste speler mag beginnnen en neemt de dobbelsteen.

Iedereen behalve de jongste speler steekt één hand in de zak, en de spelers proberen zo te zoeken naar de tegel die overeenkomt met de kaarten die voor hen liggen. Indien een speler een kaartje grijpt dat overeenkomt, mag je dat kaartje op de kaart leggen. Trok die speler een kaartje dat overeenkomt met een kaart die voor een andere speler lag, heeft hij deze speler geholpen want dat kaartje komt alsnog op die persoon zijn kaart te liggen.


De speler die de dobbelsteen heeft, blijft constant dobbelen. Daardoor zal het af en toe nodig zijn dat je moet rechtstaan of moet gaan zitten, of dat je van hand moet wisselen. Zodra een 2de dwerg gedobbeld werd, schuift de dobbelsteen verder naar de volgende speler. De speler die als eerste al zijn kaarten vol heeft liggen, is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Schmidt spiele en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts