Palmyra

Palmyra is een stad in het midden van de woestijn. Rond de eerste eeuw was dit een Romeinse provincie, die keizer Caesar gebruikte als uitvalsbasis om verdere gebieden te veroveren.


Met keizer Caesar als jou opdrachtgever, zal je er op uit gestuurd worden met je leger om nieuwe landen te veroveren en om belastingen te ontvangen. De speler die deze opdracht het beste kan uitvoeren zal de nieuwe gouverneur worden van de provincie Palmyra, en ook het spel winnen.
Van tijd tot tijd, indien Caesar echt onder de indruk is van je ontwikkelingen, kan hij je voorzien van extra steun.


Palmyra is een tactisch tegel-leg-spel met maar een paar regeltjes, maar toch met serieuze tactische keuzes.  Door het plaatsen van nieuwe landtegels en door het bewegen van je leger, verdien je nieuwe tegels en geldstukken voor het Romeinse Rijk. Het belangrijkste is om niet gulzig te worden als je belasting gaat innen, anders kunnen de toekomstige inkomsten wel eens een pak minder zijn. En dan moet je er ook nog eens op letten dat de tegels van de tegenstanders je de weg niet afsnijden. Je kan zo kostbare tijd verspelen mocht dat gebeuren. Zodra alle 120 geldstukken verzameld zijn is het spel ten einde. De speler met de meeste geldstukken wint.


Dit spel werd geschonken door Iron Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Palmyra is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 1-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts