Shadows over the empire

De koning is dood, lang leve de koning ! Gelukkig is dit geen spel van de hand van Jean Pierre Van Rossem. De koning waarvan hier sprake is draagt de naam Cardis, en hij is gevallen.


Na een erg lange en zware strijd heeft het rijk van Asmidan Gardis veroverd. De stad is een puinhoop en er heerst overal onrust. Verschillende groeperingen nemen het tegen mekaar op om de macht over te nemen. De voormalige koningin gebruikt haar invloed om bondgenoten bij mekaar te scharrelen in een ijdele hoop om haar zoon te helpen, die graag de troon zou betreden. De Order of the Coin, een groep van rijke personages, willen ook aan de macht komen want zij willen er zeker van zijn dat het goud blijft vloeien.


De kerk van Asmidan verlangt ook naar de controle over de nieuw veroverde stad, door de gevreesde Inquisitie te gebruiken. De spelers zullen de leider spelen van één van de 4 groepen, die de strijd met mekaar aangaan voor de controle over Cardis. Ze zullen verschillende personen moeten beïnvloeden. De edelen en armen wisselen constant van status en de beste vrienden worden je grootste vijanden in een stad waar maar één ding van belang is : wie wordt hier de baas ? Wie zal daarin lukken ?


Dit spel werd geschonken door Artipia Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts