Funfgurken

Je vraagt je misschien af wie het in zijn hoofd haalt om een spel over 5 augurken te maken ? Een zwangere vrouw ? Liefhebbers van gezonde snacks ? Nee, het zijn de 'groen' mannen van 2F Spiele.
De Engelstalige titel heeft het raar genoeg over 5 komkommers.


Bij Funfgurken zal je verschillende slagen moeten winnen, in uitzondering van de laatste slag. Tijdens je beurt heb je 2 mogelijkheden : neem een slag over door het spelen van een kaart die gelijk of hoger is, of je moet je laagste kaart spelen. Het is niet voldoende om een lage kaart op hand te houden tot de laatste slag, want je zult ook enkele hoge kaarten nodig hebben om belangrijke slagen te halen.


De speler die de laatste of zevende slag haalt, is de pineut en moet augurken nemen. Elke speler zal zijn augurken verzamelen op het einde van een ronde, en als een speler meer dan 5 augurken heeft, is deze uitgeschakeld. 5 augurken is het maximale dat je mag bezitten. Zo zal stilaan het aantal spelers minderen, totdat de laatste 2 het tegen mekaar opnemen voor de overwinning.


Dit kaartspelletje is een moderne variant van het slagen-halen spel Agurk, dat vooral in de Scandinavische landen bekend is.

Funfgurken werd geschonken door 2F spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts