Founders of the empire

We flitsen onszelf even terug in de tijd, toen er nog maar enkele mensen langs de kusten van de Middellandse Zee leefden. Een van deze naties langs de kust is voorbestemd om een grote beschaving op te richten, die zich zal spreiden van Egypte tot het Verenigd Koninkrijk. Neem de strijdbijl ter hand en bewijs dat jij de enige bent die het waard is om half de wereld te verenigen onder jouw vlag.


Zoals je al wel door had, zal je terreinen moeten veroveren. Dat kan je doen door gebruik te maken van 4 types van vierkantige tegels.
De groene tegels stellen natuur voor, zoals bossen, rotsen, meren enz... Ze kunnen kosteloos aan het domein van een speler worden toegevoegd. Door deze tegels krijg je basis grondstoffen zoals hout, steen, planten en water.
De blauwe tegels zijn stadsgebouwen die specifieke natuurlijke grondstoffen nodig hebben. Zo zal een mijn, die goud zal voorzien, naast een steen en water tegel moeten liggen.
De paarse tegels zijn stadsstructuren, zoals een marktplaats, winkels en legerkampen. Zij dienen ook naast tegels komen te liggen die bepaalde grondstoffen geven. Deze tegels geven bovendien ook nog actie tokens die eender wanneer in het spel kunnen gebruikt worden.
De rode tegels zijn tempels en altaars die de spelers punten opleveren. Hun waarde zal schommelen tussen 1 en 3 punten. Ook zij hebben een combinatie van grondstoffen nodig.


Een spelersbeurt bestaat uit 3 stukken : eerst moet de speler een nieuwe tegel uit de voorraad aan de gemeenschappelijk markt toevoegen. Daarna heeft hij de optie om één van zijn tokens te spelen. Hierdoor kan je grondstoffen van de tegenstanders kopen, vijandelijke tegels vernietigen, grondstoffen verhuizen tussen de tegels en grondstoffen omvormen tot punten. Het spel is ten einde als alle rode tegels op zijn.


Dit spel werd geschonken door Rightgames LLC en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts