Elephant memo

De meesten weten wel dat olifanten een ongelooflijk goed geheugen hebben. De olifanten willen deze keer eens testen of dat jij ook zo goed dingen kunt onthouden. Deze Elephant memo is een kinderspel van Piatnik, dat al in 2011 op de markt kwam.


Kleine gekleurde olifantjes, gelukkig niet op schaal, verstoppen zich onder de grote podia van het circus. Elke speler neemt 4 van deze podia en plaats deze voor zich op tafel. Dan worden er 6 willekeurig olifantjes uit de doos genomen en op tafel gezet, en bedekt met een podium. Het doel van het spel is om als eerste 5 olifanten van de tafel te vinden. Tijdens je beurt dobbel je met een dobbelsteen, en probeer je de olifant te vinden van de kleur die je net gedobbeld hebt.  Lukt je dat, krijg je die olifant.


Koos je een foutieve olifant, moet je een olifant van die zijn kleur uit de doos nemen en op tafel zetten, en ook deze bedekken met een podium. Gebruik je hierbij je laatste podium, lig je uit het spel. Het spel is ten einde als een speler 5 olifanten weet te vinden, of als alle anderen uitgeschakeld zijn.

Dit spel werd geschonken door CLD Distribution en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 10 minuten


Reacties

Populaire posts