Gold nuggets

Plots krijg ik zin in Chicken nuggets ... geen idee hoe het komt. Enfin, het spel dat we vandaag bekijken is Gold nuggets van Piatnik.


De spelers verzamelen gouden blokjes (nuggets) uit rivieren, maar krijgen ze ook via de andere spelers te pakken, die ook op zoek zijn naar dit slijk der aarde.
In je beurt dobbel je met 7 dobbelstenen. Op deze dobbelstenen staan de getallen 2, 3, 4, 5 en een lasso en een goudblokje. Na het dobbelen, mag je onmiddellijk opnieuw dobbelen, maar je zult ten minste 1 dobbelsteen moeten bijhouden :
* één of meerdere lasso's en/of
* één of meerdere goudblokjes en/of
* 3 of meer dobbelstenen die hetzelfde getal hebben. Waren er al 3 of meer dobbelstenen bijgehouden met eenzelfde getal erop, mag je deze aanvullen met de dobbelsteen met dit getal.


Kan je geen dobbelsteen meer bijhouden, mag je geen goudblokjes nemen en de volgende speler zal mogen dobbelen.
Beslis je om te stoppen en het goud te nemen, krijg je 1 blokje voor elke dobbelsteen waarop goud staat, 2, 3,4 of 5 blokjes voor 3 of meer dobbelstenen waarop de getallen 2, 3, 4, of 5 staan.
Heb je 3 lasso's, mag je de goudblokjes van een andere speler nemen in plaats uit de bank. Lukt het je om alle dobbelstenen in je beurt te gebruiken, mag je nog eens dobbelen.


Dit spel werd geschonken door CLD Distribution en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts