Onirim - 2de editie

Bij Onirim ben jij een slaapwandelaar die verloren is gelopen in een mysterieus labyrint, en je zult de juiste deuren moeten ontdekken voordat jou droomtijd erop zit, of je zal voor altijd in het labyrint gevangen zitten.
Je kan door de droomkamers slenteren, met de hoop dat de juiste deur - die van de uitgang namelijk - zal verschijnen, of je kan wat rondhangen in elk soort van kamer. In beide gevallen zal je te maken krijgen met nachtmerries, die ronddolen in de gangen van het labyrint.


Onirim is een spel dat je alleen of samen - coöperatief -  kan spelen. Het doosje is één van de beste kwaliteiten van speldozen die we al gezien hebben. Erg stevig en dik karton. Bij het openen van het doosje valt op met hoeveel zorg de handleiding werd ontwikkeld. De 2 mysterieuze ogen van de nachtmerrie blijven je steeds aanstaren.


Jij, en eventueel je speelkameraad, moeten samenwerken tegen het spel. Je zult 8 deurkaarten moeten verzamelen voordat de stapel met kaarten op is. Die deurkaarten kan je krijgen door kaarten van eenzelfde kleur 3 maal na mekaar te spelen, of door één van je krachtige sleutelkaarten af te leggen onder bepaalde omstandigheden. In beide gevallen zal je moeten beslissen wat de beste keuze is om met elke kaart op hand te doen, en je zult voorzichtig de nachtmerries moeten vermijden. De nachtmerries zijn ook kaarten die verstopt zitten in de trekstapel. Trek je zo een kaart dan zal je voor moeilijke dilemma's staan.


En maar liefst 7 mini uitbreidingen vinden we terug in het spel. Ze zijn allen afzonderlijk te spelen of te combineren, al raden we in eerste instantie aan om het basisspel te spelen. In de eerste editie zaten er al 4 uitbreidingen, de 3 nieuwe die je in de 2de editie extra kunt vinden zijn : 'The towers', 'Happy dreams and dark premonitions' en 'The book of steps lost and found'.


Dit spel werd geschonken door Z-man Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Onirim is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 1-2
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts