Bakerspeed

Snel onderzoekswerk is hier van groot belang! LeStrade is al onderweg naar de plaats van de misdaad, dus je zult alles zeer snel moeten onderzoeken om de schuldigen te vinden, maar zijn de daar aanwezige tips wel voldoende voor jou om als eerste de verdachten te vinden ?


Bakerspeed is een spel dat heel snel speelt, aan de hand van dobbelstenen, waar de spelers zeer snel misdaden moeten oplossen. Misschien is dit wel een spel dat de Belgische anti terreur mensen eens wat vaker moeten spelen. De spelers dobbelen met een dobbelsteen en alle anderen zullen tegelijkertijd om ter snelste de overeenkomstige kaart moeten spelen.


Iedere speler krijgt kaarten met daarop de mogelijk verdachten. De eerste 10 kaarten komen op hand. Een verdachte kan men identificeren aan de hand van zijn kleur, type en aantal. Tijdens je speelbeurt dobbel je 3 dobbelstenen die overeen komen met deze eigenschappen. Afhankelijk van wat er gedobbeld werd, mogen de spelers een kaart op tafel spelen die overeen komt. Het is enkel die speler die daar het snelste in is, die zijn verdachte kwijt is. Deze 3 dobbelstenen worden 1 voor 1 gedobbeld, dus je kan tot 3 keer toe proberen. De eigenschappen moeten wel cumulatief beschouwd worden.
Kon je een kaart spelen, mag je een nieuwe van je eigen stapel nemen. De persoon die als eerste al zijn kaarten kwijt is, is de beste detective.


Dit spel werd geschonken door WRS Spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts