Die Portale von Molthar

De portalen van Molthar zijn geopend ! De spelers reizen doorheen het portaal naar een wereld dat je enkel maar kent uit sprookjes.


Door het verzamelen van magische parels en ze in te ruilen voor fantastische en krachtige karakter kaarten, zal je steeds dichter en dichter bij de overwinning komen. De speler die er als eerste in slaagt om 12 insignias of power te verzamelen, zal in staat zijn om Molthar te redden en dit spel als winnaar af te sluiten.


In het begin van het spel liggen er 4 parelkaarten en 2 karakter kaarten open in het midden van de tafel. De andere karakterkaarten en parelkaarten liggen in aparte stapels vlakbij. Elke speler krijgt zijn eigen portaal en plaatst deze open voor zich op de tafel. Elke speelbeurt kan je 3 acties uitvoeren uit de 4 beschikbare acties :
* Neem een parelkaart op hand
* Vervang alle parelkaarten op tafel
* Plaats een karakterkaart op je portaal
* Activeer een karakter.


Je kan eender welke van de 4 beschikbare acties zo vaak uitvoeren als je wilt, in eender welke volgorde. Om een karakter te activeren, zal je een bepaalde combinatie van parel kaarten moeten spelen vanaf je hand. Geactiveerde karakters geven je krachtpunten, diamanten of speciale eigenschappen. Eenmaal je een karakter geactiveerd hebt met meer dan 12 punten, wordt de huidige ronde nog verder afgemaakt zodat iedereen even veel beurten heeft gespeeld. Wie dan de meeste punten heeft is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts