Gobblet Gobblers

Toen we dit spel gedemonstreerd kregen bij Blue Orange Games in Essen waren we aangenaam verrast door de eenvoud en toch de grote herspeelbaarheid en funfactor.


Het spel bestaat uit slechts een klein veldje van 3 op 3 vakjes die je met de bijbehorende balkjes zelf kan vormen. Als ik Tic tac toe zeg zullen velen al wel een idee hebben waarover dit spel gaat. Maar zo eenvoudig is het nu ook weer niet. Jou doel in Gobblet Gobblers is om jou 3 mannetjes op 1 rij te zetten. Zowel horizontaal, verticaal of diagonaal is toegelaten. De mannetjes die je kan gebruiken komen in 3 verschillende formaten en starten bij het begin van het spel allemaal naast het bord. Beurtelings mag je een mannetje op het bord zetten, of één van je eigen mannetjes verplaatsen.


En nu komt de aap uit de mouw : grotere mannetjes kunnen de kleinere als het ware opslokken. Jou kleine mannetjes staan dus niet erg veilig, want daar kan altijd een medium of grote pion van de andere speler over komen te staan. Dus naast het proberen om 3 op een rij te vormen, zal je ook nog moeten onthouden welke mannetjes er onder de grotere zitten. Hef je zo bijvoorbeeld je grootste mannetje op om te verplaatsen, maar zit daar een kleiner mannetje van de tegenstander onder, zou het wel eens kunnen dat hij op dat moment 3 op een rij heeft. Als je dan jou groot mannetje nergens anders kan zetten, is de tegenstander gewonnen. En eenmaal een mannetje gekozen, mag je het niet terug op dezelfde plaats zetten.


Dit spel werd geschonken door Blue Orange Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers :2
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 5 minuten

Reacties

Populaire posts