My Village

Ik moet toegeven, alhoewel ik de uitbreidingen van Village nog niet gespeeld heb (de herberg, de haven), vind ik dit één van de leukste spellen die de laatste jaren verschenen zijn. Mijn verwachtingen zijn dan ook erg hoog over deze My Village - de 2 speler variant.


My Village is volledig apart te spelen zonder het basisspel. Elke speler zal aan het hoofd staan van zijn eigen dorp. Er zullen nieuwe plaatsen en nieuwe karakters ten tonele verschijnen, en nieuwe mechanismes doen hun intrede. My Village zal erg bekend overkomen, en toch is het zo verschillend van Village. Enkel basis elementen komen wel terug, zoals de levensloop en de kronieken, maar het nieuwe dobbelsteen mechanisme geeft dit spel een hele nieuwe wending.


De verschillende rondes dat het spel telt, heeft telkens 2 fases. In de eerste fase legt de startspeler een verhaalpunt op de startfiche, en worden alle dobbelstenen gedobbeld. Daarna neemt deze speler 2 dobbelstenen en telt hun waardes op. Die gebruik je als geld om banners te activeren op je speelbord of op je kaarten. Via een geld te betalen kan je de waarde nog verhogen. Via een zwarte dobbelsteen ga je 2 stappen verder op het tijdsspoor. (hier de overeenkomst met een zwart blokje te nemen bij village)


Als de waarde van je dobbelsteen overeenkomt met een banner, mag je die activeren. Van de witte mag je er meerdere activeren, van de zwarte slechts 1. Mits nog grondstoffen of geld bij te betalen voer je dan de actie uit. Zodra de tijdssteen helemaal rond is geweest, zal er een familielid sterven. Jij kiest wie er moet gaan en die komt op het kerkhof te liggen, tenminste als er nog plaats is. Nieuw is de grijze rat. Dobbel met de grijze dobbelsteen en zet de rat verder. Komt deze op een grijs of rood vak, is er niets aan de hand. Komt de rat op de ratteninvasie, moet iedereen de helft van zijn punten inleveren.


Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele / Eggert Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
My Village is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 60 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts