Medieval Conspiracy

Bij Medieval Conspiracy worden de spelers verwelkomt in het heilige Romeinse Rijk te Duitsland. Dat rijk is verdeeld in een heleboel kleinere gebieden. De leider van het Rijk is de heilige Romeinse Keizer die verkozen is door de 7 electorale prinsen. Jij neemt de rol van een machtige adelijke familie voor je rekening.


Verhoog je macht, verwerf nieuwe landen, verkrijg stemmen van de electorale prinsen om uiteindelijk verkozen te worden als de nieuwe heilige Romeinse Keizer. De spelmotor zijn actiekaarten en evenement kaarten. Na het krijgen van een inkomen gaan de spelers bieden voor een evenement kaarten. 3 daarvan worden er open op de tafel gelegd. Beurtelings bieden de spelers voor deze kaarten. De speler die zo een kaart weet te bemachtigen, kan deze later in de ronde gebruiken.


Tijdens een speelbeurt dobbelen de spelers met de bestemming dobbelstenen en spelen hun actie en evenement kaarten uit. Hierdoor zullen er verschillende effecten verschijnen die elk spel wel weer een andere richting opstuurt. De spelers verkrijgen nieuwe landen of veroveren ze door brute kracht te gebruiken. Ben jij klaar om de nieuwe keizer te worden ?


Dit spel werd geschonken door UGG en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 4 uur

Reacties

Populaire posts