RevoltaaA

Revolutie is hier het belangrijkste woord, en de vraag is welke partij er gaat winnen : de eenden of de robots ? Kies zorgvuldig jou kant want uiteindelijk zal het bepalen hoeveel punten je op het einde van het spel hebt.


RevoltaaA bestaat uit een stapel van 66 kaarten, waarvan er 7 keer 0, 6 keer 1, 5 keer 2, 5 keer 3, 5 keer 4 en 5 keer 5 kaarten in zowel de eenden (de rode) als de robots (de blauwe) zijn. Elke speler begint het spel met 11 kaarten op hand, en 11 kaarten worden in een stapel op de tafel geplaatst.
Elke ronde zal de bovenste kaart van die stapel open komen te liggen. Daarna kiest elke speler 1 kaart vanop hand in het geheim. Die gekozen kaarten worden tegelijkertijd open gedraaid. Eender welke partij - eend of robot - die de hoogste totaal waarde heeft, heeft de ronde gewonnen. De speler die de laagste kaart van die partij gespeeld had is de winnaar van al de kaarten. Bij een gelijkstand zal de volgende laagste kaart winnen.


De winnaar stapelt deze kaarten en plaatst een kaart van de winnende partij bovenop zijn stapel. Daarna begint er een nieuwe ronde. Zodra de robots of de eenden 4 keer gewonnen hebben, is het spel ten einde. Elke speler krijgt een punt voor elke stapel voor hem waarop de winnende partij ligt. Verder krijg je ook 1 punt voor elke kaart van de winnende partij die je nog op hand hebt.
Dit spel bevat ook nog een bananas variant om het nog spannender te maken.

Dit spel werd geschonken door Playthisone! en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
RevoltaaA is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts